Новини
Рекорден брой номинации за Годишните награди за отговорен бизнес 2017
28.02.2018

 

Годишните награди за отговорен бизнес 2017 отбелязват рекорд в своята 15-годишна история – 112 проекта на 71 компании участват в актуалното издание на най-престижния конкурс за корпоративна социална отговорност. Те се състезават в шест категории, както и за специалната награда Engage.

 

 

Победителите ще бъдат обявени по време на официална церемония на 26 февруари 2018 г.

 

 

С Годишните награди за отговорен бизнес, които провежда от 2003 година насам, Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) има за цел да отличи и насърчи добрите практики на отговорните компании в областта на опазването на околната среда, образованието, развитието на служителите и цялото общество. Те получават признанието на журито и възможност да споделят идеи и опит в осъществяването на социални кампании.

 

 

Общо 112 проекта на 71 компании кандидатстват за отличията тази година – най-много в цялата история на конкурса. Нараства както броят на номинациите във всички категории, така и броят на компаниите, включили се в състезанието. Както винаги в последните години, най-оспорвана е категорията "Инвеститор в обществото", привлякла 35 номинации. 20 са проектите, които се състезават за отличието "Инвеститор в знанието". 18 или двойно повече в сравнение с предходното издание на конкурса са номинациите в "Маркетинг, свързан с кауза" – категорията отличава компании, които промотират своя продукт или услуга, като декларират подкрепата си за определена социална кауза. Ръст има и в "Инвеститор в околната среда", където се конкурират 14 проекта. Финалистите в тази категория получават и допълнителен бонус – те ще бъдат номинирани и за Европейските бизнес награди за околна среда, на които БФБЛ е координатор за България. 18 инициативи се борят за отличието "Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд", а 7 компании си оспорват приза за "Най-добра социална политика на МСП".

 

 

Международният форум на бизнес лидерите във Великобритания ще определи коя от всички номинации ще получи специалната награда "Engage" за участие и принос на служителите към общественозначима корпоративна инициатива.

 

 

Церемонията по награждаването, по време на която ще бъдат обявени победителите, е на 26 февруари 2018 г. от 18.30 ч. в зала "Роял" на София Хотел Балкан. Събитието по традиция привлича многобройни гости от бизнеса и институциите, а тази година е и част от програмата на Българското председателство на Съвета на ЕС.

 

 

Източник: Дарик