Новини
Светът на мебелите и Техномебел 2016 най-големите изложения за мебелната индустрия
13.06.2016

В периода 19-23 април 2016г. се проведоха  международните изложения "Светът на мебелите"  и "Техномебел" 2016, организирани от БКДМП и Интер Експо Център – София.  

Заместник – министърът на икономиката – г-н Любен Петров откри най-големите изложения в страната в сектора на дървообработващата и мебелната промишленост Техномебел и Светът на мебелите.

По време на официалното откриване приветствени слова с пожелания за успешно представяне към участниците в изложенията отправиха г-н Никола Стоянов, зам.-директорът на ИАНМСП, г-н Георги Костов, зам.-министър на земеделието и храните, г-н Галин Господинов, председател на УС на БКДМП и Ивайло Иванов, управител на Интер Експо Център.

 

Тазгодишното издание на изложенията беше организирано под патронажа на Министерство на икономиката на РБ и Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. Над 160 компании участваха в изложенията и представиха повече от 350 световни бранда.

 

   

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНСМП) подкрепи 27 компании от бранша за участието им на Техномебел и Светът на мебелите.

 

За първа година са запълнени всички шест изложбени зали на Интер Експо Център, които бяха представени широка гама от продукти, нови технологии и тенденции в сферата на дървообработването и мебелното производство, различни видове мебели и мебелни аксесоари в различни стилове и дизайни.

 

Част от щандовете в Светът на мебелите бяха аранжирани като мострени хотелски стаи, за да се ориентират хотелиерите от страната и чужбина по-лесно в многообразието от предлаганите на пазара мебели. 

 

По програма за насърчаване на купувачите от чужбина, организирана от БКДМП, изложенията бяха посетени от компании от Холандия, Германия, Италия, Великобритания, Унгария, Русия, Белгия, Турция, Израел и др.

 

БКДМП организирана събитието „Работилница за мебели”, на което ученици от професионалните гимназии произведоха мебели, целта на събитието е повишаване интереса на младите хора към професии от бранша, повече информация тук.

 

Също така по време на изложенията бяха представени петдесетте отличени рисунки от конкурса за детска рисунка „Моят дом мечта” , в който участваха над 1600 рисунки.

 

За поредна година се проведе и конкурсът Българска мебел на годината. Тринадесет компании с общо 17 продукта се състезаваха за титлата в шестото издание на конкурса – Глоуб индъстрис ЕООД, Джи Ес Малмгрен интериърс ООД, Ергодизайн ООД, Ижица ЕООД, Лок Фърничър ООД, Мебел – К ООД, Мебели Камбо, Некрато ООД, Никром ЕООД, Ретроуют Аксага ЕООД, Сияна мебел ООД, Тинмар ООД, Филмар – 74 ООД.