Новини
Специално жури избра българската мебел на годината
22.04.2014

Комбинирана закачалка Z hook на фирма Контура Дизайн с дизайнер Йорданка Жилова е българската мебел на 2014 г. Иновативност, комфорт, ергономичност, естетичен вид и функционалност са критериите, по които журито оценяваше експонатите. В конкурса участваха български производители на мебели от всички категории. Изискването към продуктите беше да присъстват вече на пазара или да имат пазарно позициониране до началото на конкурса, както и да са минали най-много 2 години от началото на производството на предложения продукт. Организатор на конкурса е Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост (БКДМП), съвместно с Агенция Булгарреклама и списание MD – Мебелен дизайн. Подгласник на победителя в избора на журито е “стол Torno” на фирма Джи Ес Малмгрен с дизайнер Величко Великов, а на трето място е “музикален холов ъгъл ГАЛИАРДО” на фирма Мебел Стил.

Отличените мебели са показани в специално обособена зона, а всеки посетител може да даде своя глас, като по този начин има шанс да спечели един от петте ваучера на стойност 500 лв. за покупка на продукти от фирмите изложители.

През първите два дни специализираните изложби отчитат 30% посетителски ръст в сравнение с миналата година. СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ и ТЕХНОМЕБЕЛ се провеждат заедно за трети пореден път. На обща площ от 12 000 кв.м в Интер Експо Център – София своите нови продукти и услуги представят повече от 150 изложители, сред които компании от Италия, Китай, Малайзия, Полша, Сърбия и Турция.

"Стол Torno" на фирма Джи Ес Малмгрен с дизайнер Величко Великов

 "Музикален холов ъгъл ГАЛИАРДО" на фирма Мебел Стил

Галерия – ТУК