Новини
Стартират номинациите за наградите „Икономика на светло“
16.04.2018

 

Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) обяви началото на номинациите за ежегодните награди „Икономика на светло“. Целта на конкурса е да открои стимулиращи примери за успехи в борбата с неформалната икономика и да отличи водещи институции и личности с активна позиция и принос в ограничаването на сивата икономика. Призът „Икономика на светло“ за 2017 г. ще се присъди в три категории:

 

 

  • За нормативен акт или административна практика, които водят до ограничаване на сивата икономика и подобряване на бизнес средата;

  • За личност или организация, допринесли за ограничаване и превенция на неформалната икономика посредством активна позиция;

  • За журналист или медия, допринесли за промяна на обществените нагласи към нетърпимост към неформалната икономика.

 

 

Номинации може да направите с формуляр, публикуван на www.bica-bg.org и на Националния център „Икономика на светло“ www.ikonomikanasvetlo.bg, както и директно да изпращате предложения в Национален център „Икономика на светло“ (1527 София, ул. „Тракия“ № 15; електронна поща: v.radeva@bica-bg.org). Номинации се приемат за институции, личности и организации в посочените категории за работата им през 2017 г.

 

 

Срокът за изпращане на номинации е до 10.05.2018 г.

 

 

На 12 юни 2017 г., БКДМП бе номинирана за организация, допринесла за ограничаване и превенция на неформалната икономика посредством активна позиция. 

 

 

 

Източник: БГ Предприемач