Новини
Стартира конкурсът на b2b Media за най-зелените компании в България
11.04.2024

Националният конкурс „Най-зелените компании в България“, който организират нашите партньори от b2b Media, ще се проведе за 14-та година на 10 май 2024 г. Специално за членовете на БКДМП изданието предоставя отстъпка (повече информацията компаниите са получили по имейл).

Ще бъдат отличени най-зелените компании, които развиват дейност в България. Конкурсът е отворен за всички компании, независимо дали са малки, средни и големи, стига да покажат, че наистина постигат промени в своите екологични показатели и развиват бизнеса си по отговорен за природата начин. Досега в инициативата са се включили над 900 компании, които са отчели реализирането на „зелени“ цели и прилагането на устойчиви корпоративни стратегии.

Събитието е за компаниите, които и през 2023-2024, дори и в условията на бизнес предизвикателства и всевъзможни затруднения, имат зелени кампании, инициативи, инвестиции или устойчво развитие и самоинициират действия и каузи за по–здравословна среда.

За предприятията от дървообработваща и мебелна промишленост подходящите браншови категории за участие са №5 Индустрия и производствен сектор, а също и №6Рециклираща промишленост, управление на отпадъци. Също така има и Проектни категории: Зелена идея, Зелен проект, Зелена ПР Кампания, Зелен офис, Устойчиви политики, Иновация от рециклирани материали и мн. други. Повече информация ще откриете тук.

Няма ограничения за броя на категориите, в които ще се включи всяка компания. Заявките се подават онлайн, на български език. Такса за ранно кандидатстване до 19 април 2024 – 480 лв. без ДДС за категория, а след 19 април 2024 – 650 лв. без ДДС за категория. Краен срок за изпращане на кандидатурите – 26 април 2024 г. Възможно е подаването на един и същи проект в две категории.

Повече информация за Зелените оскари и конкурса ще откриете тук, а за процеса на кандидатстването – тук.

Екипът е на разположение, ако имате въпроси по процеса на кандидатстване или съвет относно заявките за участие.