Новини
Стартира процес по разработване на национален стандарт и схема с критерии и индикатори за Горска сертификация
07.04.2017

Възобновява се процеса по разработване на национален стандарт и схема с критерии и индикатори за горска сертификация, съгласно рамковите ПанЕвропейски критерии за устойчиво управление на горите у нас.

 

 

 

 УС на „Съвет за устойчиво управление и сертифициране на горите в България” (СУУСГБ) Ви кани да участвате като експерт в КОЛЕГИУМА ЗА ГОРСКА СЕРТИФИКАЦИЯ (работната група) по изработка на Български стандарт за горска сертификация, съгласно рамковите ПанЕвропейски критерии за устойчиво управление на горите.

 

 

Сдружението стартира процедурата за разписване и национално и международно утвърждаване на Българския стандарт за горска сертификация чрез прилагане на 

Критериите на Program for Endorsement of Forest Certification – PEFC.

 

В процедура е формирането на Работна група „КОЛЕГИУМ ЗА ГОРСКА СЕРТИФИКАЦИЯ“  – постоянно действащ експертен орган към Сдружението, за изработка, утвърждаване, а също и за последващи актуализации и работа с Българския PEFC стандарт за горска сертификация. 

 

 

В тази връзка се отправя и ПОКАНА за Номиниране / заявяване на участие в Колегиума за горска сертификация от страна на заинтересуваните лица. 

 

Обявява се прием на заявления в периода 28 март до 12 април 2017 година – по електронна поща на адрес: pefc.bg@gmail.com , www.bulprofor.org

 

ПОКАНА 

 

Заявление за номиниране можете да изтеглите от тук.

 

 

Източник: СУУСГБ