Новини
Стартира третото издание на конкурса за най-добър бизнес проект в творческите индустрии – Th13teen Arts
17.07.2015

Министерство на икономиката организира за трета поредна година конкурс за най-добър предприемач от творческите индустрии и предоставя възможност на предприемачите от творческите индустрии в България да представят своите иновативни бизнес концепции.

 

Целта на конкурса Th13teen Arts е да подкрепи предприемачите в областта на творческите индустрии в България, да насърчи предприемаческата инициативност и да открои успешните предприятия в творческите индустрии у нас. Конкурсът е насочен към всички предприемачи, регистрирани и осъществяващи дейността си в България, които имат иновативна бизнес концепция в областта на творческите индустрии, без ограничение за размера на тяхното предприятие.

 

Всички предприемачи, чиито предприятия са в следните области: кино, музика, радио, сценични изкуства, занаяти, дизайн, кулинарно изкуство, игри, телевизия, издателска дейност, реклама и архитектура, имат възможност да представят своята бизнес концепция пред българската и международната публика.

 

Победителят на конкурса Th13teen Arts ще получи възможността да представи България на световния конкурс в областта на творческите индустрии Creative Business Cup, който ще се проведе през месец ноември 2015 г. в Дания. Министерство на икономиката ще осигури неговото пътуване и престой в Копенхаген по време на конкурса, както и подготовката му по презентационни умения пред инвеститори. Предприятия от 52 страни ще се състезават за наградата „Най-добър предприемач в творческите индустрии“ на световния конкурс Creative Business Cup, и награден фонд от 20 000 щатски долара. Участниците в състезанието ще имат възможността да представят иновативните си бизнес концепции пред едни от най-големите компании и инвеститори в иновативни предприятия в света.

 

Специалната награда на конкурса Th13teen Arts ще е за едно старт-ъп предприятие, което ще получи възможността да участва за специалните награди на конкурса Creative Business Cup в Копенхаген, както и да представи своята бизнес концепция пред инвеститори. Министерство на икономиката ще осигури неговото пътуване и престой в Копенхаген по време на конкурса, както и подготовката му по презентационни умения пред инвеститори.

 

Формуляри за участие ще се приемат в периода: 09.07.201г. – 27.07.2015г., след което ще бъдат разгледани и оценени от предварително определено за целта жури. След селекция от страна на журито на 28.07.201г. най-добре представилите се участници ще бъдат уведомени и поканени да представят кратки презентации на английски език в рамките на финалния ден.

 

 

Краен срок за подаване на документи: 27.07.201г.

 

Финалът на състезанието ще се състои на 30.07.201г., когато журито ще обяви и кой е победителят от националния конкурс Th13teen Arts.

 

Формуляр за участие и Регламент на конкурса, както и актуални новини за проекта Th13teen Arts може да намерите на следните адреси:

http://www.mi.government.bg/bg/themes/th13teen-arts-1284-285.html

https://www.facebook.com/Th13teenArts

 

 

Моля, изпращайте Вашите попълнени Формуляри за участие на посочения e-mail адрес:

Жечо Жечев

ръководител на проект Th13teen Arts,

дирекция „Икономически политики за насърчаване",

Министерство на икономиката

тел.: 02 940 7556

z.zhechev@mi.government.bg

 

Източник: Министерство на икономиката