Новини
Стипендия за 28 ученици от Професионалната гимназия по дървообработване
01.03.2018

Със стипендия в размер на 225 лева бяха зарадвани учениците от Професионалната гимназия по дървообработване, които се обучават по проект „ДОМИНО”, финансиран от Българо-швейцарската програма за сътрудничество. През учебната 2017/2018 година 32 професионални гимназии от 19 града в  страната се обучават по дуалната система в рамките на проекта и си партнират с над 170 фирми. Сред тях е и гимназията по дървообработване под тепетата.

 

 

28 ученици ще получат стипендиите си за периода от началото на учебната година до 31 януари. Изискването е да нямат допуснато нито едно неизвинено отсъствие.

 

 

„Всички бяха много стриктни, за да не се окажат без стипендия, и спазиха изискването”, увери директорът Константин Костадинов. Финансов стимул получават 18 осмокласници и 10 деветокласници от специалност „Мебелно производство”.

 

 

Училището бе първото в страната, което реализира редовен прием по дуалната система. Сегашните десетокласници започват практика наесен в „Матраци ТЕД”, с чието партньорство се реализира обучението. Става дума за 10 ученици от специалност „Производство на тапицирани изделия”.

 

 

За предстоящата учебна година училището е заявило общо четири паралелки, три които са дуални – „Интериорен дизайн”, „Полиграфия” и две половинки от сппециалностите „Тапицерство и декораторство” и „Реставрация на стилни мебели”.

 

 

Източник: http://u4avplovdiv.com