Новини
Състезание между учениците от професионалните гимназии
29.04.2021

На 27 .04.2021 и 28.04.2021 г. в Професионална гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване ”Христо Ботев”, град Пловдив се проведе организирано от МОН Националното състезание „Мебели. Стилни мебели и дърворезба“. В него взеха участие отбори от :

ПГДС „Цар Иван Асен II“ – гр. Хасково

Професионална гимназия по механотехника -гр. Сливен

Професионална гимназия по механоелектротехника -гр. Троян

ПГ по лека промишленост,екология и химични технологии –гр. Ямбол

ПГ по Дървообработване „Иван Вазов“ -гр. Велинград

ПГ по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“ -гр. Варна

ПГ по вътрешна архитектура и дървообработване „Христо Ботев“ -гр. Пловдив

ПГ по дървообработване и вътрешна архитектура „Йосиф Вондрак“ -гр. Русе

Организирането и провеждането на състезания е един от начините за популяризиране на професионалното образование и обучение. Националните състезания мотивират ученици и учители за осъществяване на качествено професионално образование и формират нагласа у учениците за професионална реализация по изучаваната професия. По време на събитието се осъществиха ползотворни срещи, създадоха се контакти, обмениха се идеи, информация и опит.

Всички участници представиха произведени от тях мебели, като комисия ги изпита за технологиите, които са използвали за изработването им. Всички участници демонстрираха качества на добри професионалисти, завидна сръчност, голяма изобретателност и иновативност, страст към професията, за което бяха отличени с награди .

Снимки от събитието може да разгледате в галерията.