Новини
Успешно се проведоха международните изложения Светът на мебелите и Техномебел 2015
11.05.2015

В периода 21-25 април 2015 г. се проведоха международните изложения "Светът на мебелите"  и "Техномебел" 2015., организирани от БКДМП и Интер Експо Център – София. 

Тазгодишното издание на изложенията беше организирано под патронажа на Министерство на икономиката на РБ и Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.

Участие взеха 150 компании в сектора на дървообработващата и мебелната промишленост. Бяха представени широка гама от продукти, нови технологии и тенденции в сферата на дървообработването и мебелното производство, различни видове мебели и мебелни аксесоари в различни стилове и дизайни.

Изложенията бяха посетени от повече от 100 чуждестранни купувача от Англия, Гърция, Йордания, Босна и Херцеговина, Украйна, Словакия, Германия, Йордания, Белгия, Катар, Италия, Ирак.

 

  

 

 

В рамките на изложенията бяха проведени редица съпътсващи събития с участието на специализирани гости и лектори:

  • На 21.04.2015 г. се проведе Информационен ден за европрограми, възможности за финансиране, сертификация и стандарти за качество фирмите от сектора.

    

  • На 22.04.2015 г. хотелиери и ресторантьори се срещнаха и обмениха бизнес контакти с производители от секторите мебелно производство, текстил и козметика.

  

  • На 23.04.2015 г. лектори от ИКЕА и ЛТУ представиха темата „Управление на бранд и маркетингови инструменти” сред студенти, производители и търговци от сектора.

  • За поредна година се проведе и конкурсът Българска мебел на годината. Дванадесет компании с общо 14 продукта се състезаваха за титлата в петото издание на конкурса обявен преди повече от месец – Бора ТНК, Валинор, Глоуб Индъстрис (Матраци Блян), GS Malmgren interiors, Лео Дизайн, Мебел-Стил, Пролайн, Ретроуют Аксага, Сияна Мебел, ТЕД-БЕД, Fish Bike Creative и Хегра – Д.

  

 

 

ФОТОГАЛЕРИЯ – преглед

 

Тагове: Светът на мебелите 2015, Техномебел 2015, международни изложения, мебели, аксесоари, материали, машини, БКДМП, Министерство на икономиката, ИАНМСП