Новини
Участвайте във форума Зелена трансформация на БСК и сп. Еnterprise
12.10.2023

Партньори сме на форума ЗЕЛЕНА ТРАНСФОРМАЦИЯ: „Кръгова икономика и устойчиво развитие – хора, материали и бизнес модели“, който се организира от сп. Enterprise и Българска стопанска камара на 09.11.2023 в Interpred WTC, София.  Специално за членовете на Камарата договорихме преференциални условия за участия и отстъпки от 20%. Промокодът е пратен по имейл.

В първия панел на конференцията „Кръгова икономика – какво казва законодателството“ ще се включи и председателят на Камара проф. д-р Васил Живков. 

Зелените технологии и кръговата икономика са в основата на зеления преход, възприет от Европейския съюз като стратегия за трансформиране на икономиката в отговор на климатичните промени и като инструмент за подобряване на ресурсната ефективност. Този преход е изключително важен за българската икономика, която все още е силно енергоемка и ресурсоемка и разчита на не толкова ефективни бизнес модели и инфраструктура.

На конференцията „Зелена трансформация: Кръгова икономика и устойчиво развитие – хора, материали бизнес модели“ ще научите повече за добрите практики за внедряване на устойчивост в бизнеса и администрацията.

Ето и някои от ключовите теми:

– Как отпадъците се превръщат в ресурс?
– Как се поставят основите на бизнес с устойчиви продукти?
– Как се внедрява ресурсна ефективност в производството и потреблението?
– Кои са възможните източници на финансов ресурс?

Повече информация ще откриете тук.