Новини
Участие в бизнес делегацията, придружаваща президента на Република България
24.03.2014

Представител на БКДМП и нейните членове взеха участие в бизнес делегацията, придружаваща президента на Р България г-н Росен Плевнелиев в Катар, в периода 10 -12 март 2014 г.

Проведена беше среща с най-голямата катарска инвестиционна фирма в недвижимите имоти Qatari Diar, на която представителя на БКДМП, г-жа Росица Пешева, мениджър "проучване на пазари", имаше възможността да направи кратко представяне на мебелния и дървообработващия бранш в България. На 11 март 2014 г. представителите на бранша участваха в Бизнес форум, организиран под домакинството на Катарската търговска палата, в рамките на който бяха проведени срещи със заинтересовани катарски компании за сътрудничество в областта на обзавеждането и търговията с мебели. На 12 март 2014 г., единствено представителите на мебелния бранш в българската бизнес делегация, бяха поканени индивидуално на среща със заместник-председателя на Катарската търговска палата.

На срещата бяха обсъдени възможностите за сътрудничество в областта на цялостни интериорни решения и възможността българския бранш да изпълнява цялостни интериорни поръчки за катарски публични и частни сгради предвид изключително бързо развиващия се сектор на строителството в страната и предстоящото й домакинство на Свeтовното футболно първенство.