Новини
Форум „Българският износ – тенденции и перспективи“
05.10.2015

Браншова камара на дървообработващата и мебелна промишленост в качеството си на партньор на Форума „Българският износ – тенденции и перспективи“ и Виа Експо като негов организатор ви канят да вземете участие в него.

 

Събитието ще се проведе на 16 октомври в НДК, София, като основната му цел е да Ви помогне да усъвършенствате външнотърговската си дейност или да стартирате такава.

Ако си задавате въпросите:  

■ Как да намерите нови външни пазари и да подобрите достъпа си до съществуващите?  

■ Как да осъществите контакт с надеждни партньори и клиенти?

■ Как да сте по-подготвени при реализацията на износа? Ви каним да станете част от „Българският експорт – перспективи и тенденции“.

Ще имате възможност да се срещнете с водещи компании  и организации от областта на износа.

 

 

Програма на Конференцията

 

Условия за участие като делегат

 

**Можете да заявите вашето участие до 28 септември

** Членовете на Камарата могат да се възползват от специална отстъпка. 

 **За да я получите, моля отбележете в клетката ‘Член на браншова организация’, името на структурата, в която членувате

 

Регистрация

 

Програмата на Конференцията ще представи широк спектър от теми: ■ Аглика Събева-Цветанова от Представителството на Европейската комисия в България ще говори за ползите и улесненията за българските износители от вътрешнообщностната търговия.  ■ Веселин Илиев от Българска стопанска камара, ще обрисува глобалната картина за представянето на българския износ и ще подчертае неговите основни двигатели.  ■ Имате нужда от по-голяма стабилност в дейността на фирмата? Как да прогнозирате паричния поток или да получите текущо финансиране? Искате да предоставите отсрочено плащане на партньорите си? Анна Кършовска, директор на дирекция „Бизнес развитие“ ще предложи конкретни решения на тези въпроси. ■ За правния аспект на международните сделки ще говори Севделина Дамянова от адвокатска кантора Hoesmann, Германия. Тя ще Ви посъветва как да се подготвите за преговори и ще разясни правилата на международната търговия относно процеса на изготвяне на договори, какви са разликите между видовете договори и споразумения. Милена Виденова от Кофас България ще подчертае значението на правилното управление на търговския кредитен риск и ще разкрие новите перспективи, които се откриват пред експортните компании. 

Ще чуете и лектори от DS-Concept Factoring, BlackPeak Capital и Пощенска банка. Те ще споделят добри практики във факторинга, във финансирането на фирми чрез дялови инвестиции и банковите решения.

Четири държави се очертават като добри пазари за българските продукти: Германия, Полша Румъния и Турция.  Със спецификата на тези пазари ще ни запознаят представители на Германо-българска индустриално-търговска камара, Отдела за промоция на търговията и инвестициите към Посолство на Република Полша в София, Българо-румънска търговско-промишлена палата и Турско-българска търговско-индустриална камара. 

 

Бюлетини

Партньори на събитието

 

За повече информация: international@viaexpo.com; 032/512 907

 

Тагове: форум, износ, бизнес, БКДМП, експорт