Новини
Фотоизложба „Красотата в моите ръце. Бъдещето в моите ръце“
10.07.2015

В периода 16-30 април 2015 г. в градинката на Народен театър „Иван Вазов“  БКДМП ще представи фотоизложба под мотото „Красотата в моите ръце. Бъдещето в моите ръце“, на която ще бъдат показани фотоси на произведения и изделия, създадени от ученици от професионалните гимназии в сферата на Дървообработването и Мебелното производство.

 

Посетителите ще имат възможността да станат свидетели на един различен и вълнуващ прочит на това какво е да съхраниш традициите на един занаят, пречупен през призмата на творящите деца и разказан с много любов. Водени от непреодолимото си желание за вълнуващо бъдеще, учениците използват таланта си за да придават истинска стойност и значимост на професията .

 

Експозицията е част от проект „Бизнес и образование – точка на пресичане“, подкрепен от фондация „Америка за България“. Целта на проекта е да привлече повече млади и мотивирани хора в бранша, подобряване имиджа на професията  и подпомагане на професионалните гимназии и Лесотехническия университет (ЛТУ) при подготовката на кадри, които да отговарят на изискванията на бизнеса. Инициативата се реализира с любезното съдействие на фондация „Америка за България“ и Столична община.

 

Вижте цялата изложба ТУК