Новини
Церемонията по връчването на годишните награди на службите по търговско-икономически въпроси (СТИВ)
09.08.2018

На тържествена церемония в сградата на Българската търговско-промишлена палата се връчиха годишните награди на службите по търговско-икономически въпроси (СТИВ). Събитието се организира съвместно с Министерството на икономиката на Република България.

 

 

На трето място в класацията с почетен диплом, връчен от Любомир Ганчев, съветник на министъра на икономиката,  бе наградена службата по търговско-икономически въпроси (СТИВ) в Израел.

 

 

Наградата бе връчена от Стамен Янев, изпълнителния директор на БАИ, за второ място в класацията – почетен диплом, на службата по търговско-икономически въпроси в Полша.

 

 

Голямата награда – бронзова статуетка „ХЕРМЕС” и грамота, бе получена от българската служба по търговско-икономически въпроси (СТИВ) в Индия. СТИВ Индия зае първо място в класацията за безспорни резултати за 2017г. за заслуги към развитието на търговско-икономическите отношения между България и Индия, за принос за увеличаване на българския износ в чужбина и чуждите инвестиции в Република България, както и за постигане целите и задачите на БТПП. Наградата връчи Цветан Симеонов, председател на Българската търговско-промишлена палата.

 

 

Редица други служби бяха споменати за активната си дейност, в полза на бизнеса, сред които СТИВ в Германия, Швеция, Молдова, Франция, Великобритания, Египет, САЩ, Канада, Япония, Иран, Украйна.

 

 

В метода за оценка са включени две групи показатели: статистически данни и оказано съдействие на бизнеса. Първата група критерии включва: увеличаване на българския износ за съответната страна, привлечени чуждестранни инвестиции в България и чуждестранни туристи от съответната страна. Втората група обхваща активната работа на СТИВ с представителите на българския бизнес (предоставянето и разпространяването на полезна за българския бизнес информация, съдействие при бизнес посещения в съответната страна и организирането на бизнес форуми и срещи), както и оценка на Министерството на икономиката.

 

 

Източник: БТПП