Новини
235 абсолвенти се дипломираха в Лесотехническия университет
29.05.2015

На тържествена церемония на 21 май в Аулата на Лесотехническия университет – гр. София, випуск 2014-2015 получи своите дипломи за висше образование.

 

Ректорът проф. Веселин Брезин поздрави абсолвентите като сподели вълнението им в празничния ден. Общо 235 се дипломират, като 152 – магистри и 83 – бакалаври – съобщи проф. Брезин. 41 студента завършват с отличен успех над 5.90. 

 

Гости на тържеството бяха: инж. Красимир Каменов – зам. изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по горите (ИАГ), проф. Христо Цаков – директор на Института за гората и д-р инж. Ценко Ценов – директор на дирекция „Гори и лесовъдски дейности“ в ИАГ.

 

Инж. Красимир Каменов поднесе поздравления от името на Десислава Танева – министър на земеделието и храните. „Пред Вас се разкриват  шанс и перспективи за реализация в България. Предстои Ви да решавате една сериозна и отговорна задача, която може да се превърне във  Ваша кауза. Това е задачата да бъдете истински професионалисти. В реализацията си у нас, Вие ще съчетавате в своята работа традициите на това, което е постигнато преди Вас, и европейската визия за него“, като сподели в поздравителния адрес към студентите Десислава Танева. 

 

След тържествената церемония, по традиция събитието продължи по факултети. 

 

 

По традиция тържеството завърши с обща снимка и с полет на шапките във въздуха.

 

Източник: ИАГ