Тека България ЕООД
Kitchens, Sofia

Teka има над 90 години история. От производител на земеделски машини в началото до сега, когато марката вече е един от лидерите на пазара за електродомакински уреди в цял свят. Историята на Teka започва през 1924 г., когато Карл Тилман (Karl Thielman) основава компания за земеделски машини в Германия и се фокусира в този сектор през първите години. Малко след това започва да работи с неръждаема стомана, което е много важна стъпка за развитието на компанията. През 1957 г. Хелмут Клайн (Helmut Klein) става партньор във фирмата. Именно тогава Teka получава своите инициали – на двамата основатели – Thielmann & Klein. В този период започват да се продават продукти с името Teka. В началото се произвеждат само мивки. През следващите години, успехът на продуктите дава шанс на Teka да разшири каталога си и да предлага готварски печки, фурни и абсорбатори.

През 1964 г., Teka се установява в Испания и през следващите години започва значима международна експанзия, първо в Европа, а след това и на останалите континенти. През това време продуктовият каталог се разширява и постига световно признание благодарение на дизайна и висококачествените продукти за кухни и бани. От 70-те години големият успех на марката на европейските пазари, на които присъства, спомага още повече за разпространение на международно ниво. В началото в останалите европейски страни, а след това в Америка, Азия, Африка и Близкия изток.  През този период марката се превръща в един от най-големите спортни спонсори в света, като подкрепя футболните и баскетболните отбори на Реал Мадрид, притежава собствен хандбален клуб, велосипеден отбор и е част от ралито Париж-Дакар, както и от зимни олимпийски игри. През 2016 г., Teka започва да предлага гамата Wish, включваща всички домакински уреди. Това е най-голямата инвестиция в историята на компанията, като тя подновява всички свои фабрики и дизайни.

През 2018 г. Teka представя своя нов слоган „Cook the way to life“. Компанията започва най-голямата рекламна кампания в историята си с кратък двуминутен филм, режисиран от номинираната за наградата „Гоя“ Марина Сересески (Marina Seresesky) и с музика от Глен Джеймс Хансард (Glenn James Hansard), носител на „Оскар“. За тази кампания Teka работи в сътрудничество с Fundación Alzheimer España (Испанска фондация за алцхаймер). Видеото достига 13 милиона гледания за месец, превръщайки се в абсолютен хит.

Днес продуктите на Teka вече са спечелили и продължават да печелят множество награди и признание в цял свят, а половината от домакинствата в Испания притежават изделие с тази марка.

Съчетаваме качество, удобство и ефективност, за да намерим най-доброто решение за дома Ви. Нашата главна цел е да създадем прекрасни изживявания, които да споделяте с любимите хора.

Кухнята е сърцето на Вашия дом. Ние, в Teka, създаваме уреди, които да бъдат душата на Вашата кухня. Именно тук се случват едни от най-важните, най-хубавите моменти в живота. За нас кухнята е много повече от помещение, където единствено готвим. Това е място за смях, мечти, разговори, вземане на решения, съобщаване на новини и разбира се, място за незабравими изживявания. Ето защо проектираме и произвеждаме уреди, които да предоставят реални решения и иновации за кухнята. Решения, които да съответстват напълно на Вашия стил на живот и да бъдат в хармония с целия дом. Всеки ден работим, за да разбираме все по-добре Вашите нужди и да предлагаме нови и нови идеи за все повече възможности в кухнята.

Основи за нашата марка, създадена в Германия, са отличното качество, високите технологии и иновациите. Продуктите „Тека“ са добре познати в целия свят благодарение на своята надежност, ефективност и прецизност. Днес, след 100 години история, Teka продължава да работи усърдно, за да може всеки един продукт да получи най-добрите функционалност и дизайн и да бъде съвършен във всяко отношение.

Ценностите, дълбоко вплетени в компанията ни, са ясни: почтеност, щедрост и оригиналност. Това означава, че работим за Вас и винаги ще бъдем на Ваша страна, за да Ви помагаме в решението на всекидневните проблеми, като предоставяме продукти от най-висока класа.

Удовлетвореността на потребителя е наша основна задача. От самото начало ние се стремим към изделия с най-високо качество, с най-модерен и оригинален дизайн, към най-полезните иновации. Всичко това, осигурено на разумна цена.

Contacts
гр. София, бул. Драган Цанков 59-63