Новини
ERP системи за иновативно и успешно мебелното производство
09.03.2018

Системите за управление на бизнеса (ERP и CRM) неизменно навлизат в употреба сред средните и големи предприятия в България и по света. Те са основен инструмент за приспособяване на компаниите в днешната динамично променяща се и несигурна среда. Внедряването на ERP и CRM системи не само оптимизира разходите, увеличава приходите и дава възможност на бизнеса да планира ефективно, но и осигурява цялостен поглед върху дейностите в предприятието.

 

 

ERP (от английски: Enterprise Resource Planning) системата се грижи за всички бизнес процеси, които протичат в една компания. Тя синхронизира дейности, свързани с:

 

·         Управление на финансите

·         Производство

·         Управление на веригата на доставките

·         Продажби и маркетинг

·         Управляване на проектите

·         Управление на услугите

·         Управляване на човешките ресурси

·         Анализи

 

Защо ERP в мебелното производство? Предимствата са много.

 

 

Мебелните предприятия управляват множество сложни процеси, без значение дали произвеждат бутикови, домашни или търговски мебели. Едновременно с това те трябва да отговарят на променящите се нужди на клиента и да са в крак с тенденциите. Удовлетворяването на нуждите на клиентите, поддържането на конкурентноспособност и изрядна административна дейност са почти неизпълними без използването на съвременна ERP система.

 

 

Ето и някои от основните предимства на ERP в мебелното производство:

 

Ефективно планиране на ресурсите. Позволява да се планират по-ефективно заявките към доставчици, ресурсите за производство, капацитети и обеми за бъдещи периоди.

 

Подобрена координация между служители и отдели. ERP e единна система, до която всички оторизирани служители получават достъп до актуална информация, а това позволява ефективна работа в екип.

 

Подобряване на конкурентноспособността. Оптимизираните производствени процеси, ефективното използване на ресурсите, технологичните новости и иновации – всичко това неминуемо увеличава конкурентоспособността на компаниите.

 

Увеличаване удовлетвореността на клиента. ERP системите спомагат за постигане на по-високи нива на клиентска удовлетвореност, като предоставят платформа за по-бързата обработка на заявки, пазят история за всеки клиент и могат да отговорят на техните запитвания в максимално кратки срокове.

 

Намаляване на разходите. Посредством ERP и автоматизацията на процесите в предприятието, се оптимизат разходите по различни направления. Това спомага за подобряване на паричните потоци като цяло.

 

 

Как да избера най-подходящото ERP решение за моя бизнес?

 

 

Изборът на подходящата система зависи изцяло от вашите бизнес нужди и цели.

 

Започнете с разписване на бизнес процесите си и идентифирциране на техните проблеми и слабости. Това ще ви помогне да придобиете много по-ясна представа за функционалностите, които ще търсите в новата си ERP система. След това може да се насочите към избор на конкретно решение и доставчик. При всички положения изберете решение, което е доказало своята приложимост в други мебелни компании. Не е лоша идея да проучите какви решения използват вашите конкуренти и дали те реално работят успешно с тях. Относно доставчика на ERP, то доверете се на световен разработчик, който може да ви гарантира стабилност и дългосрочна визия в развитието на своя продукт.  

 

Пример за такава надеждна ERP система e Microsoft Dynamics NAV, разработена от лидера в областта на бизнес софтуера Microsoft. Microsoft Dynamics NAV e едно от най-популярните решения за управление на бизнес в цял свят, използвана от повече от 120 000+ средни и големи компании от различни браншове в над 165 страни. Това е най-разпространената ERP система  от висок клас и в България и се използва от близо 500 компании у нас, в това число и такива от мебелната индустрия.

 

Ако всичко това ви звучи интересно, то нека поговорим!

 

Intelligent Systems е водещ партньор на Microsoft Dynamics вече 13 години, с реализирани над 400 проекта в повече от 55 страни. Имаме натрупан значителен опит в мебелното производство, благодарение на осъществени проекти във водещи компании в страната и чужбина.  Екипът на компанията се състои от сертифицирани консултанти, които могат да ви помогнат при анализа на нуждите ви от софтуерна система и последващата имплементация. За контакти: 02 817 33 66, info@isystems.bg, www.isystems.bg