ЛЕКС ГРУП АД
Кухни, Магазини, Мебели по проект, Мивки, Благоевград

Със своите 25-годишни традиции, Leks Group е единствената международна компания на Балканите с тясна специализация във вноса и реализацията на домакински електроуреди за вграждане на територията на България, Сърбия, Македония, Черна гора и Косово.

 

Основният предмет на дейност на Leks Group е вносът и реализацията на кухненски аспиратори, уреди за вграждане и мивки. От 1998 г. фирмата е изключителен представител на световния лидер в производството на аспиратори Faber. През 2004 г. Leks Group патентова за всички Европейски държави търговската марка Eurolux, предлагаща най-голямата гама от уреди за вграждане за модерната кухня. Днес фирмата с основание се гордее и с втората си патентована през 2006 г. търговска марка LINO, която успешно се налага на пазарите, на които групата работи.

 

Централният офис на фирмата е в град Ботевград, на 50 км от столицата София, където Leks Group разполага с модерна материална база, състояща се от закрити складови площи, административна сграда, изложбена зала, корпус за производство на мебели и сервизна лаборатория.

 

Реализацията на всички продукти под марките Faber, Eurolux и Lino се извършва както от собствените търговски офиси на фирмата в по-големите градове на държавите, в които работи, така и чрез създадената широка дистрибуторска мрежа от партньори – регионални вериги от магазини за обзавеждане, водещи мебелни фирми и изложбени салони.

 

Изключително преимущество за  Leks Group e и изградената на териториите на България, Македония и Сърбия собствена сервизна мрежа, която фирмата непрекъснато разширява, усъвършенства и развива.

 

През 2012 г. Leks Group беше номинирана за почетен член на „Съвета на Европейската бизнес общност“. В периода 2013 – 2014 г. в партньорство със световния лидер в производството на аспиратори – Faber S.P.A., Италия, Leks Group реализира и първия спечелен Европейски проект за „Развитие чрез транснационално сътрудничество и обмяна на опит“ на своите кадри, който е изцяло  финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Контакти
гр. Ботевград Бул. Цар Освободител 28