ЙАФ БЪЛГАРИЯ ЕООД
Фурнир, Плочи / Плотове, Заготовки от дървесина, Дървен материал, София

Групата Фришайс Със своите 52 локации в 14 държави, групата Фришайс претставлява водещият търговец на дървен материал за централна и източна Европа. Компанията гарантира за доставката на висококачествени както необработени, така и полузавършени продукти, до своите клиенти. Освен с единственото по рода си предлагано продуктово разнообразие, групата разполага и със силно развита логистична система, както и с модерни преработвателни центрове. Й & А Фришайс Йозеф и Антония Фришайс основават компанията в далечната 1948г. в град Щокерау, Австрия, намиращ се на около 20 км. от Виена. От 1959 започва развитието на фирмата из цяла Австрия, а след 1991г. стартира и експанзията й в централна и източна Европа. Групата успява да се докаже на всички пазари, търгувайки единствено с продуктите на водещите световни производители. ЙАФ България ЙАФ България става част от голямото смемейство на Фришайс през 2005 г. Тогава се отваря и първият филиал – В София, със складова площ от 2000 кв.м. От 2007 работа стартира и вторият филиал на компанията в с. Тополи – на 10 км. от Варна, обслужващ северната и източната част от страната. От месец Май 2009 г. отвори врати новата високотехнологична база на компанията с обща площ от 4000 кв.м., намираща се в село Мусачево, Общ. Елин Пелин.

Бичен материал

• Бичен материал

Групата Фришайс в Европа е организирана там, където присъстват ресурсите – от закупуване на обла дървесина през разбичване и обработване до продажбата. Кратките пътища носят предимства за разходите, които се отразяват в атрактивните продажни цени. Изключително внимателно и компетентно закупчиците избират най-добрата дървесина за всяка цел на приложение от предпочитаните природни зони на Европа и отвъд океана.

Компанията е специализирана в сортиране на широк спектър местна твърда дървесина и разбичен материал, внос на сибирска лиственица, както и в собствено производството от дъб и европейска череша с най-модерен капацитет на бичене. Успоредно с пропарването и техническото сушене Фришайс създава специални дебелини и фиксирани размери по данни да клиента.

Централният склад за висококачествена дървесина в Санкт Марайн (Австрия) предлага богат избор от 30 различни изсушени видове дървесина в обичайните размери. Така Фришайс гарантира краткосрочна диспозиция от склада във всички филиали за пласмент. Ако освен това търсите нещо специално , компанията набавя дървесина за повече от 100 приложения, от резонансна дървесина до индустриален асортимент като фризове и бичмета.

Мисълта за опазване на околната среда и зависимостта от природните ресурси в световен мащаб изискват съзнателна организация на закупуване и доверие в нашите доставчици. Групата Фришайс се чувства задължена да набавя дървесина от устойчиво стопанисвани горски стопанства. Доколкото е възможно се предлагат по запитване продукти сертифицирани по FSC (международен стандарт за устойчиво управление на гори). Тъй като за съжаление не винаги дървесината от внос е сертифицирана, Фришайс с удоволствие препоръчва равностойна алтернатива от устойчиви горски стопанства.

• Предлагани материали

Масиви (бичен материал) – фасонирани и нефасонирани

• Ценната дървесина – Фришайс (англ., нем.)

– Разрез

– Намаляване на размера

– Сушене

– Сортиране

– Складиране

– Внос/ Износ

• Ясен (англ., нем.)

• Дъб (англ., нем.)

Врати и каси

Групата Фришайс спада към водещите фирми, които предлагат готови врати и каси за врати в централна Европа. Голям асортимент на склад с любимите модели гарантира на клиентите на компанията висока степен на гъвкавост. Квалифицирани екипи поемат специално разработката на по-големи проекти – от калкулацията през логистиката до управление на проекта – всички услуги от една ръка. Заедно с готовите врати с високо майсторско изпълнение се предлага на производителите на врати единствен по рода си асортимент от компоненти като клетъчни вложки (сандвич), кухи ПДЧ, щамповани панелни плочи, кухи врати, шперплат, фурнири, твърди влакнести плочи, обков и стъклени елементи – и всичко това заедно с доказаната палета от услуги на Фришайс.

Дървени конструкции

• Дървени конструкции

Успоредно с традиционно строителство модерното строителство на дървени съоръжения и сгради в градската среда добива все по-голямо значение. Заедно с екологичните аспекти на използваните материали на преден план излиза и ползата от енергийната ефективност на сградите (енергиен паспорт).

Като водещ търговец на дървесина групата Фришайс предлага в сферата на строителство на дървени съоръжения и сгради заедно със своите партньори технически консултации, както и всички необходими продукти за тази цел: от изпитани конструктивни материали като многослойно слепени греди BSH/ конструктивно масивно дърво KVH през декоративни дървени обшивки на фасадите до екологичните изолационни материали за уютна атмосфера в жилището.

Ние обръщаме особено внимание на най-високото качество на продуктите.

Дългогодишният опит в строителството на дървени постройки и изборът на европейски производители с висок успех гарантират неповторимо съотношение между цена и услуги.

• Предлагани материали

– Конструктивно масивно дърво KVH

– DUO-/TRIO- Греди

– Многослойно слепени греди BSH

– OSB плоскости, произведени в Германия

– Градински и околобасейнови настилки – Бангкирай, Масарандуба, Кумару, Махагон, Гарапа, Термодърво, Композитни материали WPC.

– Външни и вътрешни обшивки

Плочи

В областта на материали от дървесина ЙАФ България доставя пълната програма от фазерни плочи, ПДЧ и плочи от масивно дърво, а освен това и ламинати, минерални и компактни плочи. Обширен складов асортимент във всички филиали на компанията, както и връзката между складовете гарантират бързо доставяне и разнообразие на продуктите в цялата страна.

• Предлагани материали

– Сурова дървесина

– ПДЧ

– Ламинирани плочи

– Фурнировани плочи

– Биофазер

– OSB

– MDF

– Кантове

– Слоести материали

– Плочи Compact

– Работни плочи, первази

– Дърводелски принадлежности

– Строителен изсушен материал

Подови настилки

• Подови настилки

Заедно с висококачествените маркови продукти, групата Фришайс предлага под собствената марка EUROWOOD® функционална, разнообразна и индивидуална програма в сегментите готов паркет, фурнирни, ламинатни, коркови подове и линолеум.

За всеки стил и всяка област на приложение компанията предлага подходящ под от най-различна дървесина, асортимент, типове дъски, повърхност и система на свързване. Подходящ избор от аксесоари (лайсни, изолация и средства за почистване и поддръжка) допълва програмата.

• Видове

– Готов паркет

– Подове от масивно дърво

– Линолеум

– Ламинат

– Корков под

Фурнир

• Фурнир

Като една от най-големите фирми в тази област, групата Фришайс произвежда и пласира фурнири от 140 вида дървесина и до 60 различни асортимента. В централата за фурнир в Залцбург, както и поизводствения център в Брашов (Румъния) постоянно има на склад около 8 милиона квадратни метра, като заедно със стандартните дебелини има разбира се на разположение многобройни специални дебелини. Най-новите поточни линии за сортиране, колориметри и компютърна система за управление на стоковото стопанство гарантират на клиентите на групата точното качество и мигновена информация за доставки в цялата страна.

• Фурнир Фришайс (англ.,нем.)

– Качество

– Складиране

– Шарки

– Особености

– Обслужване

• Продуктова линия EUROVENEER (англ., нем.)

– Подобряване на фурнира

– Творчество

– Натурален

– Фладерен

– Избор на шарка

Шперплат

Групата Фришайс доставя пълен асортимент от шперплати, подходящи за всички обичайни области на приложение. Като генерален вносител на големи международни производители, компанията разполага с обширна складова програма, както и с отлични компетенции за снабдяване при индивидуални желания на клиентите. В тази връзка маркетингът на иновативни материали от дървесина е специална задача. Новите материали намират приложение както в конструктивните, така и в декоративните области.

ЙАФ България предлага на клиенти си шперплати от своята продуктова линия: EUROPLY®, EUROPLYLIGHT®, EUROPLYSTRONG®, както и продуктите на водещите световни производители: UPM, SVEZA, WESTAG & GETALIT.

• Кофражен шперплат

Кофражните плочи са незаменим елемент в строителството. През годините шперплатът се е доказал като най- подходящият материал за изработката на бетонни кофражи.

Групата Фришайс предлага кофражни шперплати от водещите световни производители, като в същото време и развива своя собствена продуктова линия- EUROPLY ®, включваща най- висококачествените продукти.

• Шперплат в производството на превозни средства

Шперплатът е използван в конструирането на МПС в продължение на десетилетия. Установява се като важен материал за този сектор, поради рентабилността си, лесната обработка и бързото поставяне.

Друго основно предимство на този материал е стабилният му покривен слой, който придава отлична устойчивост при натоварване и висока якост при огъване.

• Декоративен шперплат

Компанията предлага висококачествени продукти (S-качество), които могат да бъдат използвани като декоративни елементи. Където е необходимо, също така, могат да се осигурят материали, за достигането на акустичен ефект. Групата Фришайс осъществява и специални поръчки. Клиентът може да определи точно типа на дървото, както и покривния фурнирен слой.

• Специални продукти

При тези продукти се наблюдават големи вариации както в приложението им, така и в размерите им- започвайки от 0,4 мм дебелина занаятчийски шперплат и се достигне до 70 мм бронирани шперплатни плочи.

При нужда от извиване или огъване на някои части, в употреба влизат гъвкавите шперплати.

Компанията предлага и специални шперплати за плавателни съдове, както и плочи с 15 годишна гаранция- подходящи за фасади например.

Контакти: с. Мусачево 2139, обл. София, общ. Елин Пелин, ул.“София“ No11

тел.: +359 725 683 10; +359 725 683 12

моб.: +359 884 763 852

моб. фурнири +359 884 763 927

факс.: +359 725 60 770

e-mail: info@jaf-bulgaria.com

www.jaf-bulgaria.com

Контакти
с. Мусачево 2139, обл. София, общ. Елин Пелин, ул."София" No11