Развивай се!

 

 

  

 

„СТОЛЪТ КАТО СИМВОЛ”

На 12 февруари в Троян се открива изложбата „СТОЛЪТ КАТО СИМВОЛ”, която ще представи влиянието на европейския дизайн и архитектура в следосвобожденска България. Изложбата ще бъде в галерия „Серякова къща“ и е посветена на 150 годишнината от обявяването на Троян за град. Инициативата е част от провелите се през изминалата година в София изложби, като ще бъде представено и СТОЛАРСКОТО ИЗКУСТВО В ТРОЯН  - ОТ ЗАНАЯТЧИЙСТВОТО ДО СЪВРЕМЕННАТА ИНДУСТРИЯ.

Целият проект проследява европейското влияние върху развитието на архитектурата и мебелното производство в България (в частност в град Троян) в периода от Освобождението до края на Първата световна война в контекста на един от неговите най-ярки образци – стола. В каталог, посветен на експозицията, е отделено специално място на троянското столарско производство и неговото развитие в годините - от занаятчийството до съвременната индустрия. 

В рамките на изложбата ще се проведе и сесия на тема „СТОЛЪТ КАТО СИМВОЛ”. Събитието ще се проведе в гр.Троян на 22-ри февруари, а програмата можете да видите тук