Информационни страници
Годишни конференции

Шеста Годишна конференция на браншове Мебелно производство и Дървообработване 2017

 

На 17 ноември 2017 г. в гр. Велико Търново /х-л Интерхотел Велико Търново/ се проведе шестата Годишна конференция на браншове Мебелно производство и Дървообработване – най-мащабният форум, който събира на едно място представители на бранша, външни експерти и специалисти и дава възможност за установяване на нови партньорства, и обмен на полезна информация.

Участие взеха над 150 управители на предприятия от бранша и представители на партньорски за БКДМП организации от частния и публичния сектор.

 

 

Конференцията бе открита от г-н Галин Господинов – Председател на УС на БКДМП.

В официалното откриване на събитието с приветствени слова към аудиторията се обърнаха официалните гости:

–                     г-н Александър Манолев – Заместник – министър на икономиката

–                     г-н Даниел Панов – Кмет на Община Велико Търново

–                     инж. Григор Гогов – Изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по горите

–                     г-н Васил Велев – Председател на Асоциация на индустриалния капитал в България

–                     инж. Петър Абрашев – Председател на Федерацията на синдикалните организации от горското стопанство и дървопреработващата промишленост (ФСОГСДП) към КНСБ

 

 

Експерти и специалисти бяха поканени за гост-лектори от БКДМП с цел за установяване на нови партньорства и обмен на полезна информация:

 

•                    Г-н ЛЮБОМИР ГЕТОВ с тема – Повишаване квалификацията на мениджърския състав и позициониране на компаниите на пазара на труда

 

•                    Г-жа ГЕНОВЕВА ХРИСТОВА – Иновации в мебелната промишленост

 

•                    Г-н КОЛЬО РАЙНОВ с тема  – възможности за наемане и внос на работна сила за Република България

 

•                    ПРОФЕСИОНАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ:

 

–                     ДУАЛНО ОБУЧЕНИЕ – г-жа ПЕТЯ ЕВТИМОВА –  Ръководител на Екип за управление на проект ДОМИНО

 

–                     КОНЦЕПЦИЯ НА ПРОФ. ОБРАЗОВАНИЕ –  г-жа МАРГАРИТА ГАТЕВА – Държавен експерт Дирекция „Професионално образование и обучение“

 

Официални спонсори на събитието бяха:

 

ЮНИМАСТЪРС ЛОДЖИСТИКС и INTELLIGENT SYSTEMS

 

       

 

 

Снимки от събитието можете да намерите ТУК.

 

 

Пета Годишна конференция на браншове Мебелно производство и Дървообработване 2016

 

На 18 ноември 2016 г. в хотел Рила, к.к. Боровец се проведе петата Годишна конференция на браншове Мебелно производство и Дървообработване – най-значимия форум за бранша. Участие взеха над 200 управители на предприятия от бранша и представители на партньорски за БКДМП организации от частния и публичния сектор.

 

 

Конференцията бе открита от г-н Галин Господинов – Председател на УС на БКДМП.

В официалното откриване на събитието с приветствени слова към аудиторията се обърнаха официалните гости:

Г-н Любен Петров – Заместник – министър на икономиката

Инж. Георги Костов – Заместник – министър на земеделието и храните

Г-н Стамен Янев – Изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции

Г-н Тони Кръстев – Изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по горите

Г-н Никола Стоянов – Заместник – изпълнителен директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия

Г-н Добрин Иванов – Изпълнителен директор на Асоциация на индустриалния капитал

 

В рамките на събитието за втора година проведе церемония по връчване на Годишни награди за  2016 г. за членовете на Камарата, с цел да бъдат насърчени и популяризирани добрите примери и постиженията на фирмите от сектора. Наградите на отличените фирми бяха връчени от официалните гости на Конференцията.

 

 

Г-н Галин Господинов връчи Благодарствена грамота в знак на признателност за усърдното и професионално отразяване на събитията и проблемите в секторите дървообработване и производство на мебели и популяризирането и подкрепата  на бранша чрез кампанията „Купувам българското“ на БНТ 2. Грамотата прие г-жа Екатерина Генова, Директор на дирекция „БНТ Свят и Региони“.

 

 

Официални спонсори на събитието бяха:

Л-клас ООД, Контракс АД, Интелиджънт Системс България ЕООД, Линдстрьом ЕООД, Транслен ООД

 

 

Тагове: Годишна конференция, БКДМП, Министерство на земеделието и храните, Конкурентоспособност, Министерство на икономиката, Л-клас ООД, Контракс АД, Интелиджънт Системс България ЕООД, Линдстрьом ЕООД, Трансленд ООД

 

Снимки от събитието можете да намерите ТУК.

 

Четвърта Годишна конференция на браншове Мебелно производство и Дървообработване 2015

 

На 27 ноември 2015 г. в Парк хотел – Санкт Петербург, гр.Пловдив се проведе четвъртата Годишна конференция на браншове Мебелно производство и Дървообработване – най-значимия форум за бранша. Участие взеха повече от 250 управители на предприятия от бранша и представители на партньорски за БКДМП организации от частния и публичния сектор.

   ​

 

Конференцията бе открита от г-н Галин Господинов – Председател на УС на БКДМП.

 

В официалното откриване на събитието с приветствени слова към аудиторията се обърнаха официалните гости:

Г-н Любен Петров – Заместник – министър на икономиката

Инж. Георги Костов – Заместник – министър на земеделието и храните

Г-н Стамен Янев – Изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции

Г-н Никола Стоянов – Заместник – изпълнителен директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия

Г-н Цветан Симеонов – Председател на УС на Българската търговско-промишлена палата

Г-н Божидар Данев – Изпълнителен председател на Българска стопанска камара

Г-н Васил Велев – Председател на УС на Асоциация на индустриалния капитал

 

  

 

В рамките на събитието за първи път се проведе церемония по връчване на годишни награди за  2015 г. за членовете на Камарата, с цел да бъдат насърчени и популяризирани добрите примери и постиженията на фирмите от сектора. Наградите на отличените фирми бяха връчени от официалните гости на Конференцията.

 

 

 

Тази година събитието се проведе под мотото „ПОВИШАВАНЕ НА КОНКУРЕНТОСПОСОБНОСТТА НА ФИРМИТЕ ОТ СЕКТОРА“.

 

  ​

 

Външни експерти и специалисти бяха поканени за гост-лектори от БКДМП  с цел за установяване на нови партньорства и обмен на полезна информация:

 • г-н УДО ТРЕГЕР /Германия/, който има 20 години доказан опит в успешното управление на специализирани изложби в цял свят, представи  на аудиторията презентация на тема „Тайните на успешното участие в международни прояви“

 

 • г-жа КРИСТИНА КРЪНЧЕВА /България/, която е международен консултант по корпоративен етикет и протокол с повече от 11 години опит в тази област взе участие с  тема „Бизнес етикет и работа в бизнес среда“.

 

 • г-н  ИВАН ЙОРДАНОВ /Великобритания/- представител на английската фирма GoLIVEUK за разработване и оптимизация на сайтове представи с тема „Доказани методи за успешна работа в Интернет“

 

 

 

 

Тази година лектори от Министерството на земеделието и храните и Изпълнителна агенция по горите представиха актуални теми за фирмите от сектор Дървообработване в специално организиран панел по време на Конференцията:

 • „Нормативни и законодателни промени в сектора“
 • „Регламент 995/2010“
 • „Достъп до финансиране за фирмите от сектор Дърводобив и Дървообработване по оперативните програми“

 

  

 

Официални партньори на събитието бяха Аутофранс 3000 – основен представител на марките автомобили Renault, Dacia и Nissan и Застрахователно дружество България.

 

Снимки от събитието можете да намерите ТУК.

 


Успешно се проведе третата Годишна конференция на браншове Мебелно производство и Дървообработване 2014

 

На 31 октомври 2014 г. успешно се проведе третата Годишна конференция на браншове Мебелно производство и Дървообработване. Събитието е едно от най-значимите за Бранша, на което присъстваха над 200 представители на Бизнеса. Конференцията беше уважена от официални лица от  Българска търговско-промишлена палата, Изпълнителната Агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Федерацията на синдикалните организации от горското стопанство и дървопреработващата промишленост, Италианска търговска камара в България, Германо-Българската индустриално-търговска камара,  Асоциация на индустриалния капитал в България, Лесотехнически университет, Професионална гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване „Христо Ботев“ –  гр.Пловдив, Професионална гимназия по дървообработване „Иван Вазов“ – гр.Велинград.

Конференцията беше открита с приветствени слова от председателя на Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленост – г-н Стоян Стоянов.

Г-н Георги Калоянов – управляващ съдружник на Semper Fortis представи актуална тема за „Оптимизация на разходи и процеси“.

Специален гост беше г-н Владимир Каролев, който запозна аудиторията с възможностите за кандидатстване по програми, финансирани от Европейския съюз за новия програмен период 2014-2020 г.

Г-н Станимир Андонов – преподавател във Висше Училище по Застраховане и Финанси презентира въпроси свързани с маркетинга а именно: „Какво е най-важно в маркетинга на международните пазари? Как да поставим клиентите в центъра на маркетинга и брандинга в мебелната промишленост?“

Представители на български предприятия споделиха своя опит от организираното от БКДМП посещение, с цел обмен на добри практики във Великобритания и представиха идеи за нови инициативи по отношение на международното сътрудничество.

Дизайнерска група Черга представиха дейността си и открито поставиха въпроса за работа между дизайнери и производители.

Представителите на предприятията от бранша имаха възможността да дискутират с официалните лица актуални въпроси и проблеми свързани със секторите Дървообработване и Мебелно производство.

Тази година БКДМП приложи иновативен подход, като даде възможност в Отворен панел фирмите предлагащи машини, материали и услуги за двата бранша да наемат презентационни маси и представят своите продукти,услуги и да осъществят директен контакт. Фирмите включили се в Панела са:

 • АМЕРИ-ПОЛ ТРЕЙДИНГ ООД
 • БОРА СОЛЮШЪНС ООД
 • ВЮРТ БЪЛГАРИЯ ЕООД
 • Д.О.М. ЕХ ООД
 • ИНТЕРИОР ООД
 • КИРОВ АД
 • МИКРОТЕЛ ЕООД
 • МОС КОНСУЛТ ООД
 • СД ПРОГРАМА КОНСУЛТ – НИКОЛОВ И СИЕ
 • РОБЕРТ БОШ ЕООД
 • EGGER
 • СЖС БЪЛГАРИЯ ЕООД
 • ТЕКА БЪЛГАРИЯ ЕООД
 • ТН МАШИНИ ООД
 • ТП ХЕТИХ БЪЛГАРИЯ
 • ЧЕРГА – БЪЛГАРСКА ГРУПА ЗА ДИЗАЙНЕРИ
 • ЩЕРЕВ КОНСУЛТ ЕООД

Снимки от събитието: … галерия…

Тагове: браншова камара, БКДМП, конференция, дървообработване, мебелно производство

 

 

 

158 представители на фирми взеха участие в Годишна Конференция на бранш Мебелно производство и Дървообработване 2013

На 1 ноември в гр.Трявна  беше проведена успешно втората Годишна Конференция на бранш Мебелно производство и Дървообработване. В събитието взеха участие общо 158 участници.

Конференцията беше открита официално от заместник-министърът на икономиката и енергетиката – Анна Янева и кметът на гр. Трявна – г-н Драгомир Николов.

Г-жа Анна Янева подчерта в речта си, че българските предприятия за преработка на дървесина и производство на мебели запазват своята икономическа активност дори и в условията на глобализация, въпреки световната икономическа криза и че са сред традиционните промишлени производства на България, които разполагат с добра суровинна база, изградена инфраструктура и имат водеща роля в осигуряването на работни места днес. Също така, тя съобщи на участниците в конференцията и добрата новина, че фирмите ще имат възможността да участват на национален щанд в Международното мебелно изложение IMM в Кьолн през януари 2014 г., което е включено в индикативната програма на Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия.

В своето приветствие инж. Николов, кметът на гр.Трявна сподели, че в днешно време около 40 фирми продължават славните традиции на някогашните тревненски майстори и всички хора, работещи в тях, са достойни продължители на славните традиции на своите предци. Той изтъкна, че благодарение на техните усилия, знания и умения дървообработването и производството на мебели е един от съществените отрасли на местната икономика.

Домакините на събитието – председателят на БКДМП г-н Стоян Стоянов и изпълнителният директор г-жа Елица Ненчева приветстваха гостите.

      

В рамките на конференцията бяха изнесени презентации на следните теми и лектори:

1.       Готови ли сме за експорт? – г-н Никола Стоянов

2.      Цени, Себестойност и Рентабилност – г-жа Лидия Шулева

3.       Европейски програми 2014-2020 – Гудуил консултинг

4.      Г-жа Елица Ненчева, изпълнителен директор на БКДМП представи актуалното състояние на заетостта и професионалното образование в бранша.

5.        Човешкия ресурс- механизъм за постигане на конкурентоспособност-г-жа Анета Младенова

6.       Покриване на финансовия риск – БАЕЗ

Представителите на предприятията от бранша имаха възможността да дискутират с официалните лица актуални въпроси и проблеми в секторите Дървообработване и Мебелно производство.