Новини
Rinker’s Challenge: Предизвикателство за стартиращи предприемачи
08.01.2015

Трите най-добри бизнес проекта ще получат стартово финансиране в размер до 20 000 лева всеки.

 

Новосъздаденият Център „Ринкър" към Фондация „Помощ за благотворителността в България" обявява старт на програмата за предприемачи Rinker's Challenge. Конкурсът е отворен до 31 декември 2014, а кандидатстването става с бизнес идея.

 

Програмата Rinker's Challenge предлага уникална възможност на стартиращи предприемачи да преминат през структурирана система от обучения, да получат персонални съвети от водещи професионалисти и предприемачи във всички сфери на бизнеса, и да получат стартово финансиране на бизнес проекта си.

 

„Програмата е отворена за стартиращи предприемачи от всички бизнес сфери и всички региони на България. Специален интерес имаме към социалното предприемачество. Така че, ако искате да стартирате социално предприятие – Rinker's Challenge е Вашата програма. Търсим хората, които имат идеи и са готови да поемат рискове. Хората, които знаят, че за да успееш, трябва здраво да работиш. Хората, които не само искат да вземат парите, но търсят знанието как да ги умножат." – казва Павел Панайотов, директор „Програми за предприемачество" в Център „Ринкър".

 

Програмата има няколко етапа, съчетаващи обучение и състезание. От 30 участници в първия етап до втория ще достигнат до 12. Те ще разработят своята бизнес идея, ще оценят нейната приложимост, ще изготвят бизнес-план какъвто един инвестиционен банкер иска да види. Бюджет от 10 000 лева е предвиден за маркетингови проучвания за най-обещаващите проекти. В последния етап 3-те най-добри бизнес проекта ще получат стартово финансиране в размер до 20 000 лева всеки, както и помощ в осъществяването им в периода от май 2015 до март 2016.

 

Център "Ринкър" е център за предприемачество и обучения към Фондация „Помощ за благотворителността в България". Основан е през 2014 г. с финансовата подкрепа на Фондация КАФ Америка. Мисията на Център „Ринкър" е да подкрепя и развива духа на предприемачеството в България.

 

 

Повече информация за програмата ще намерите на http://rinkercenter.org/

 

За въпроси: application@rinkercenter.org

02/981 1901 1901
Павел Панайотов, директор „Програми за предприемачество"

 

 

 

Източник: ngobg.info

 

 

Тагове: бизнес идеа, обучение, Фондация „Помощ за благотворителността в България", Rinker's Challenge